Hollandse kazen
Onze speciale Van Pelt kaas is gemaakt door CONO Kaasmakers, een 120 jaar oude coöperatie van melkveehouders en kaasmakers. Dierwelzijn staat centraal. Hoe gezonder de koe, hoe beter de melk en hoe lekkerder de kaas. Daarom staan CONO-koeien 180 dagen per jaar in de wei en eten ze voornamelijk vers gras. Als de dames binnen zijn, kunnen ze gebruik maken van zachte ligbedden en koeborstels.
Groenste kaasmakerij ter wereld
Sinds 2020 is CONO een klimaatneutrale organisatie. Maar daar blijft het niet bij. In 2030 wil CONO Kaasmakers met de hele kaasketen klimaatpositief zijn. Van koeienbek tot winkelrek. Het is duidelijk: wij hebben alleen de allerbeste kwaliteit!
Buitenlandse kazen
Onze buitenlandse kazen zijn voornamelijk afkomstig uit Frankrijk, Zwitserland, Italië en België. Wij laten de kazen tot op het juiste tijdstip rijpen zodat de smaak en textuur optimaal is.
Het aanbod buitenlandse kazen is zo groot dat wij regelmatig ons assortiment vernieuwen. Hierdoor kunnen wij u steeds weer kennis laten maken met nieuwe smaken en varianten.
Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Zwitserse Kaltbach kaas. Deze kaas wordt gerijpt in de kalksteengrotten van Kaltbach, waardoor de kaas een intens rijke smaak krijgt. En door de toevoeging van Zwitserse room ontstaat een buitengewoon zachte en romige textuur.