Historie:


Van Pelt delicatessen & catering is een echt familiebedrijf, van grootvader ( Klaas van Pelt) op zoon ( Jos van Pelt ) en daarna kleinzoon ( Nico van Pelt ). Wat in 1915 begon als ( melk) boer in Dubbeldam is inmiddels uitgegroeid tot een moderne delicatessenwinkel met een luxe koffiecorner / lunchroom en een cateringbedrijf met klanten in- en ver buiten de regio van Dordrecht.


Opa van Pelt was in de jaren twintig een bekend gezicht in Dubbeldam en Dordrecht. Als melkboer bezocht hij veel klanten. Zoon Jos breidde dit later uit en reed met diverse paard en wagens door Dordrecht om zijn melk te bezorgen.

Burgemeester Beelearts van Dubbeldam gaf het startsein voor de aanleg van het Damplein, hier werd door Jos van Pelt de eerste winkel gestart. Het assortiment in die tijd bestond voornamelijk uit melk, kaas, eieren en wat vleeswaren.

De tweede winkel werd gestart door zoon Nico van Pelt in het overdekte winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht, daar werd een delicatessen verswinkel geopend, die nu  bekend staat als een van de kwaliteitswinkels van Dordrecht.

Ook in de catering en partyservice is van Pelt delicatessen een begrip, die niet alleen in Dordrecht bezorgd, maar ook ver daarbuiten. Totaal werken er achttien medewerkers.

Tegenwoordig is er in de winkel ook een luxe koffiecorner en lunchroom te vinden met een lunchkaart, waar iedereen over spreekt.

Ook voor belangrijke personen mocht van Pelt delicatessen iets betekenen, zo kwam oud Navo-topman Joseph Luns uit Brussel op bezoek om de Neuhaus pralines uit België te promoten.


En mocht er een buffet gemaakt worden voor koningin Beatrix.